Beurs ...


Nieuwsbrief maart 2016
New Cooking BagWe kregen de afgelopen weken een prachtige promotiekans in de schoot geworpen… Na 20 jaar een Trade Fair gehouden te hebben in Accra, de hoofdstad van Ghana, dacht men dat het wel eens goed zou zijn om van plaats te veranderen en men koos Tamale uit… YES!

Wat een fantastische dagen hebben we daar beleefd! De eerste dagen heb ik zoveel gepraat om de New Cooking Bag aan te prijzen dat ik mijn stem helemaal kwijt was. De bezoekers keken me vaak alleen maar wat meewarig aan en ik zag ze denken: “Jíj naait ons een oor aan…! Toch waren er een aantal mensen die het wel wilden proberen en dat kon ook enigszins gemakkelijk want we hadden een aantrekkelijke ‘beursaanbieding’.


En toen was het ineens niet meer te stuiten… De mensen díe hem aangeschaft hadden waren wél zo nieuwsgierig dat ze het meteen uit wilden proberen en dat bracht de boel op gang. Heel vaak stond ik alleen maar glimlachend achter mijn tafel en een kleine menigte ‘gebruikers’ ervoor overtuigden de ‘nog-niet-maar-wel-bijna-over-de-streep-gebruikers’ hoe de NCB werkte, wat ze er al mee bereid hadden en dat het echt waar was wat ik vertelde!

Wat ook erg hielp was dat ik weigerde plastic zakken er bij te leveren waar de kopers ze in konden stoppen… Plastic in overvloed hier in Ghana en daar hoeft niet meer bij… Het gevolg was dat, op zijn Afrikaans, de New Cooking Bag op het hoofd van velen belandde en dat is nog eens goeie reclame!

De laatste dagen waren de NCB’s op… Ik kon ze sneller verkopen dan onze keihard werkende vrouwen ze konden maken. Maar ik bleef wel! Ik had er een paar achtergehouden om te blijven demonstreren, deelde grif visitekaartjes uit en bleef maar uitleggen waar ze onze werkplaats konden vinden, dat mochten ze er eentje aan willen schaffen ze altijd langs konden komen!

En dat doen ze…!