And here are the results ...


Nieuwsbrief november 2014
New Cooking BagEnkele vrouwen slaan hun ogen ten hemel en heffen hun handen in een devoot gebaar omhoog…”Allah Akbar…”! God is groot…! Anderen maken tegelijkertijd joelend een High Five… Ik zie lachende, klappende, opgewonden vrouwen. Ik wordt vertederd door Lizzy en Faruk die nog niet snappen waar het allemaal precies over gaat maar de sfeer meteen oppikken en met een smile van oor tot oor om zich heen kijken.  Ik zoek Hamdia die al op weg is naar mij… “Yes!” fluister ik in haar oor en ze knijpt me bijna fijn als ze antwoordt met: “I tóld you…!” Een vrouw met vertrouwen!

Het lijkt een uniek moment maar de laatste tijd beleven we dit soort taferelen vaker en iedere keer zijn we weer oprecht blij!
Als je hard werkt, ervoor hebt gebeden, als je erover droomt, piekert en jezelf soms moeilijk weer weet op te peppen als je het even niet meer zo ziet zitten, dan zijn positieve gebeurtenissen een zegen en iets om met elkaar te delen en van te genieten.

Ik denk dan bijvoorbeeld aan mijn collega Zenab, die tijdens een begrafenisplechtigheid in haar compound de hele dag op eigen houtje en op eigen kosten de New Cooking Bag demonstreert, promoot en ermee kookt. Vervolgens alle begrafenisgangers van het heerlijke resultaat laat proeven en hen na afloop één voor één langs onze werkplaats stuurt om er vooral zelf eentje aan te schaffen.  Ze antwoordt lachend  op onze welgemeende complimenten dat we het geweldig vinden wat ze doet met: “I want New Cooking Bag to grow BIG…!”

Of een telefoongesprek dat Hamdia enthousiast deelt met haar collega’s: Wéér een order binnen gesleept en opgewekt begint ze kleurige New Cooking Bags in grote graanzakken te stoppen die in laadruimtes van bussen het hele land doorkruisen op weg naar enthousiaste wederverkopers…

Of een officiële uitnodiging krijgen om op een belangrijk evenement te komen demonstreren… In Ghana is men geïnteresseerd in ons product en we worden geholpen om onze New Cooking Bag te promoten.

“Count your blessings…!” Ze weten het hier altijd zo mooi te zeggen! En we doen het! Zegeningen die we terugvinden in mooie resultaten… Tel ze maar met ons mee…!
Naar de resultaten.