November 2018  

Promotie     

De New Cooking Bags die we vorig jaar naar Nederland stuurden om daar te verkopen zijn allemaal de deur uit… Wat geweldig! Met het geld wat we er mee verdiend hebben waren we in staat om ondanks de stijgende prijzen hier in Ghana, de prijs voor een New Cooking Bag laag te houden en niet te verhogen zodat zoveel mogelijk Ghanezen er eentje aan konden schaffen. In de lading die nu naar Nederland onderweg is, is de helft van de New Cooking Bags van een handzame afmeting, speciaal voor kleine huishoudens. Deze kleine New Cooking Bags hebben een effengekleurde binnenkant die combineert met de vrolijke, fleurige, Afrikaanse buitenkant. Omdat je de New Cooking Bag aan beide kanten kunt gebruiken, kun je er voor kiezen welke kant je aan de buitenkant wilt hebben. Ook hier in Ghana is er vraag naar, ondanks de vaak grotere gezinnen en families. Maar hij is ideaal voor startende gezinnen en studenten!

     
Oktober 2018  

Promotie    

De landbouwbeurs… Wat fijn dat we daar mochten staan en onze producten mochten laten zien! Ik heb altijd mijn woordje klaar als het om een praatje gaat met farmers. Omdat ikzelf midden in de landerijen woon, zelf een kleine boer ben, weet ik hoe het werkt en hoe een New Cooking Bag kan helpen! Als er een groepje landbouwers zich verzameld heeft voor de kraam steek ik van wal. Het gaat ongeveer zo: “…Kunt u ook haast niet wachten om ’s morgens vroeg naar je land te gaan? Het is dan nog lekker koel, de beste tijd van de dag om hard aan de slag te gaan… Je staat te springen! Maar wat vervelend als je moet wachten tot je eten eindelijk klaar is voor je kunt vertrekken… Ik heb daar maar weinig geduld voor, u ook? Het is ook meestal nog een eind lopen naar je eigen stukje land! Maar met de New Cooking Bag is het zo gemakkelijk! Kook het eten slechts een paar minuten, stop de pan in de New Cooking Bag, zet de New Cooking Bag in een schaal en zet de hele handel op je hoofd. Terwijl je naar je farm loopt kookt je eten vanzelf gaar! Als je er eindelijk bent aangekomen zet je de New Cooking Bag onder een boom, je werkt een poosje en als je trek krijgt open je de New Cooking Bag en heb je een heerlijk warm en voedzaam ontbijt! Farmers snappen dat en vinden de NCB een sublieme uitvinding! Ruhaima, special worker die op haar vrije dag ook NCB’s verkoopt heeft zo haar eigen woorden gevonden om de NCB aan te prijzen en met succes! Zij verkoopt de meeste New Cooking Bags van onze medewerkers!

     
September 2018  

Trots    

Ibrahim, onze jongste Special Worker, net zestien, vroeg aan Hamdia of ze elke dag 1 Ghana cedi van zijn dagloon opzij wilde leggen, want hij wilde graag sparen voor een New Cooking Bag om die voor zijn moeder te kunnen kopen… Wij waren er allemaal ontroerd van, wat lief van hem om aan zijn moeder te denken! Maar omgerekend verdiend Ibrahim nog geen euro per dag, is enorm in de groei en heeft die 3 Ghana cedis elke dag hard nodig om van te kunnen eten… Dus vertelden we hem dat het er nu even niet in zat… Later misschien…

Ik deelde het verhaal met een vriend van mij die spontaan aanbood om al onze medewerkers een New Cooking Bag te schenken… Hij weet hoe hard we hier zes dagen per week werken… Wat een feest voor iedereen…. Ibrahim was enorm trots dat hij er indirect voor gezorgd had dat niet alleen zijn moeder maar iedereen van de werkplaats een mooi cadeau kreeg!

     
Augustus 2018  

Mijlpaal   

Toen we in 2014 begonnen met het maken van de New Cooking Bags, was het ons streven dat in 2020 10.000 New Cooking Bags hun weg gevonden zouden hebben naar een Ghanese compound…
Nu, in augustus 2018 is het ons gelukt om maar liefst 20.000 New Cooking Bags te promoten!
We stellen ons doel weer bij en hopen dat in 2020 25.000 NCB’s, verspreid over heel Ghana, worden gebruikt en we zo samen kunnen proberen om op onze eigen wijze een bijdrage te leveren tegen ontbossing en klimaatverandering.

     
Juni 2018  

Team   

We hebben het 40 dagen zonder Hamdia moeten stellen omdat ze beviel van haar eerste zoon Ghufran. Gelukkig hielden we dagelijks contact want ze bleef de verkoop van de NCB’s onder haar hoede houden omdat klanten nu eenmaal gewend zijn om haar te bellen. Heerlijk dat Hamdia zo betrokken is! Zij heeft echt hart voor de zaak! Een week na de geboorte van Ghufran hebben we een busje gehuurd en zijn we met alle medewerkers naar het geboortefeest geweest om het leven te vieren. Haruna was niet bij haar weg te slaan…

     
Mei 2018  

Productie   

Voorheen sloegen we de kapok op in de verblijven achter de werkplaats. Nu heeft Tuma Viela die overgenomen en toen hadden we een probleem: Waar laten we al die zakken met kapok?
Gelukkig hebben we een heel ruime compound en konden we een container laten bouwen waar precies 300 zakken kapok in kunnen. We hadden hem net op tijd klaar toen de verse kapok weer op de markt kwam en we kunnen nu genoeg kapok inslaan voor een heel jaar lang! We zijn hier ontzettend blij mee!

 

     
Januari 2018  

Producten

De New Cooking Bags krijgen nu ook voet aan de grond in Nederland. Hoe leuk is dat!
Wel vonden sommigen ze een beetje groot en dat konden wij ons voorstellen want de gezinnen in Nederland zijn zoveel kleiner dan die in Ghana!
Maar ook hier in Ghana krijgen we regelmatig vraag naar kleinere NCB’s. Van studenten, van prille stelletjes, van jonge gezinnen…
Dus hebben we een NCB ontwikkelt die prima werkt voor de kleine pan. Doordat we minder stof en minder kapok hoeven te gebruiken zijn ze iets goedkoper en… de luxe variant kun je zelfs aan twee kanten gebruiken…  Binnenste buiten voor een heel ander effect!
Geen zin in zo’n vrolijke Afrikaanse print? Een effen kleur die past bij je interieur biedt uitkomst…
Vind je juist traditionele dingen leuk? Kies er eentje met een origineel geweven afdekkussentje in bijpassende kleuren.
Hou je van batik? Van Kente? Voor iedereen is er nu wat wils.
Voor grote pannen, kleine pannen, kleurig of juist ingetogen…!